HISTORISK ÅTERSKAPNING - SLAGET OM STORBRITANNIEN

User Rating: 3 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar InactiveStar Inactive
 

Slaget om Storbritannien är namnet på det historiska slag där det Tyska flygvapnet slogs emot England under hösten 1940. Målet med slaget var för Tyskarna att få övertag över Royal Air Force (RAF). Namnet kommer ifrån ett välkänt tar av Premiärministern Wingston Churchill i parlamentet: " Slaget om Frankrike är över. Jag är övertygad om att slaget om Storbritannien är på väg att börja... "

Slaget om Storbritannien var det första stora slaget som utspelades enbart mellan de olika flygvapnen, och var även det störta och mest oavbrutna bombning av ett område fram till dess datum. Från Juli 1940 var skepps konvojer och större hamnar som Portsmouth, det primära målet; en månad senare bytte Tyska flygvapnet till RAF's Flygfält och infrastrukturen. Allt efter att slaget fortlöpte så bombade även Tyska flygvapnet flygplansfabriker. Till slut så beslutade sig Tyska flygvapnet att attackera mål av politisk betydelse och skrämsel bombning.

Misslyckandet av Tyskland att klara uppdraget att förstöra Storbritanniens luftförsvar, eller tvinga Storbritannien att förhandla om en eventuell kapitulering, var en av dom störta och viktigaste händelserna i kriget, en stor vändpunkt. Om Tyskarna hade uppnått luftherravälde, Så hade Adolf Hitler eventuellt inlett Operation Sjöhäst, en invasion av Storbritannien via Luft och Vatten.

 

Hej Allihopa,

Den 21:a Augusti kl 17:00 CET så kommer en speciell händelse utspela sig på Tränings Servern, Slaget om Storbritannien. Frantish kommer att leda och organisera denna händelse (Jag kommer inte vara hemma denna helgen). Mer information och inregistrering för att vara med kan du hitta här: Slaget om Storbritannien

Gå dit och anmäl dig nu innan alla platser blir tagna. Du har bara "Ett Liv" i detta slag. Samarbete och kommunikation är nyckeln till framgång. I detta slag behövs även Flygledare och uppdragsledare. Så kom och var med i det mest historiska slag i Andra Världskriget.

Jammyman
Special Events Coordinator
WWIIOL Battleground Europe

 

 

Add comment


Site Search